打印 上一主題 下一主題
收起左側

陶傑表明在有生之年內必會看見第三次世界大戰0.0(內含陶傑分析國際形勢)

唔知中國vs日本邊個會敗呢....不過我都係唔想有戰爭.....我好熱愛和平的
回復 支持 反對

Originally posted by ANDY5202005 at 2006-8-21 09:18:
唔知中國vs日本邊個會敗呢....不過我都係唔想有戰爭.....我好熱愛和平的

-0-,日本......(^{}^) (^{}^) 美國同日本一向係世界上並列第1,2強國(唔係軍事,如果講軍事日本歸家好耐lu),美國可能乘勢打沉日本,但亦都有可能美國驚中國坐大而撐日本,不過如果單挑ge話(^{}^) (^{}^) .....
回復 支持 反對

我都一早做好準備迎接審判戰
回復 支持 反對

打仗就打硬架啦
睇下幾時全球性姐
個篇關於普京篇文好好睇
樓主快d post埋其他2篇
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

Originally posted by 呵呵^^(精銳左) at 2006-8-21 01:40:
我都一早做好準備迎接審判戰

審判日……未來戰士= ="

就算唔係戰爭都會有暖化等問題

Originally posted by HermesParis at 2006-8-21 04:22:

中國實輸 =)

這可未必,因為中國人多=.=可以話吐一啖口水都整死日本
回復 支持 反對

Originally posted by ●無名○ at 2006-8-21 12:28:

審判日……未來戰士= ="

就算唔係戰爭都會有暖化等問題

這可未必,因為中國人多=.=可以話吐一啖口水都整死日本

日本沆沒@@
===========
冇戰爭日本關東地方好快冇左
回復 支持 反對

衰落中的美國,中東霸王伊朗,本人就唔係幾同意啦!!!第三次世界大戰羸家是誰??
美國,中國,日本,俄國,英國,法國,伊朗????
衰落中的美國,正係衰落中,帶有新勢力,美國係秘密既地方""
點解咁話呢!!美國既軍事實力,真是比中國,俄國,日本,等等國家追上""""
你咁想就錯啦!!美國有幾多個秘密基地""你知唔知""我都唔知!!不過有數據指
美國大約係本土已經有36個秘密基地,而秘密基地有咩用,收藏大量武器
保護市民安全,係第二次世界大戰後美國已經做好準備有第三次世界大戰
中國,日本,俄國,近年來先強大起來,但美國已經完全準備好第三次世界大戰
美國怕核彈嗎???答案係:怕..因為時間不足夠"""只要過多1年,美國上空,就已經
高達147-190多個人造衛星"""人造衛星有咩用呀???大把用"""點解,呢個係美國
計劃之一,人造衛星撞擊核彈計劃,發射射向美國,核彈發上太空,加速,先射到美國
,美國就人造衛星撞擊核彈,就這樣"""這是時間上的問題,美國不怕核彈"""
最後羸家是誰???不知"""因為歐洲聯盟都不是弱者,大量新型武器,成為歐洲聯盟
都是強者""因歐洲聯盟不滿近年來的美國隨時和美國開戰""但機會很微""因第二次世界大戰美國都是歐洲多國大恩人""同美國連成一線機會更大"俄國隨時成為歐洲
聯盟的大敵.同時是可能比最快戰敗的國家
中東霸王伊朗,錯啦"""世界的弱者先岩,伊朗本土極度窮困,北韓一樣,為求物資
利用發展核子武器威脅全球,提高各國為求停止發展核子武器,而提供物資,伊朗
發展核子武器和展示軍事的真正原因,中東霸王是誰??中東霸王沙地阿拉伯先岩""
沙地阿拉伯,有大量石油,大量金錢.令沙地阿拉伯十分強大,不論軍事力,經濟...
伊朗指是虛有其表,完全不是強國
中國還不是強者""軍事方面,遠不及美國,歐洲聯盟,多人是冇用的,個人武器完全
不是精良,比起美國,歐洲各國還差得遠"""但中國打敗日本還可以""
回復 支持 反對

如果真係打既話唔可以睇少中國既戰力...大家唔會以為中國係弱國呀~淨係糧食都夠玩~再加上現代化既武器..
回復 支持 反對

Originally posted by y2524307 at 2006-8-21 15:49:
如果真係打既話唔可以睇少中國既戰力...大家唔會以為中國係弱國呀~淨係糧食都夠玩~再加上現代化既武器..

你而家打緊機呀..你明唔明咩叫現代戰爭"""速戰速決...第一破壞武器倉庫,第二破壞機場同軍事基地,第三運輸路線
,第四殺死精神領導,古代戰爭話求糧食,不過而家係現代
回復 支持 反對