打印 上一主題 下一主題
收起左側

末日時鐘再撥近十二時

當我睇完依一則新閒之後,我有d覺得驚==
之前唔知幾時係距離末日鐘兩分鐘架............
而家剩7-5 分鐘到
好驚世界會依亡,真係想為世界出一分力
回復 支持 反對

原帖由 KIn” 於 2007-1-18 20:23 發表
生死攸命,如注定是死亡的話,也避不了吧=]?

就是因為要保護國家;保護人民了

難道總統們會上NAKUZ嗎=]?

我是說上NAKUZ當總統

原帖由 啊狼 於 2007-1-18 21:59 發表
當我睇完依一則新閒之後,我有d覺得驚==
之前唔知幾時係距離末日鐘兩分鐘架............
而家剩7-5 分鐘到
好驚世界會依亡,真係想為世界出一分力

「全球暖化對於人類文明而言,是僅次於核子武器、排名第二的威脅,」他們表示。

盡力地環保吧
回復 支持 反對

個意思係人類每做一D對地球有危險既野,個分針就會慢慢到去到12點

到12點就表示末日已經來臨

個鐘離12點仲有幾分鐘..我睇要過多30年先會到12點....但係人類識得補救我諗到我做左呀伯果陣差唔多啦

回復 支持 反對

原帖由 Andersen 於 2007-1-18 18:14 發表

如果怎改救不回,
那麼那些科學家在做什麼?
在研究最有效的殺人方法?

另外
哪有人可以知道因人為因數影響的地球的壽命
地球的各種無法再生的能源還沒有用光

你好似覺得"科學家總有辦法的:lol "
到一日真係世界末日
我好想知你的感覺會係點:lol
回復 支持 反對

呢個係警告姐,就算個時鐘比人調到12時都未必真係世界末日啦-.-
仲有世界末日係遲早既事,無可避免
我地只能做既就只係令呢1日既來臨盡量推遲....

回復 支持 反對

補充一些

末日之鐘變化圖,越近X軸(年份軸)代表越接近末日1949年 - 蘇聯試驗原子彈。距離子夜僅3分鐘(撥前4分鐘
1953年 - 美國和蘇聯在9個月內反覆測試熱核裝置。距離子夜僅2分鐘(撥前1分鐘,迄今最近子夜的一次
1960年 - 科學研究合作增加、公眾對核武認識加深。距離子夜7分鐘(撥後5分鐘
1963年 - 美國及蘇聯簽署部分禁止核試驗條約。限制核試暴露於空氣中,距離子夜12分鐘(撥後5分鐘)
1968年 - 法國和中國取得及試驗核武(分別在1960年及1964年),同時中東、印度及越南爆發戰爭。距離子夜7分鐘(撥前5分鐘
1969年 - 美國國會確認核不擴散條約。距離子夜10分鐘(撥後3分鐘
1972年 - 美蘇簽署SALT I及反彈道飛彈條約。距離子夜12分鐘(撥後2分鐘
1974年 - 印度測試核子裝置、SALT II陷僵局。距離子夜9分鐘(撥前3分鐘
1980年 - 美蘇談判無進展、民粹主義戰爭及恐怖主義活動增加。距離子夜7分鐘(撥前2分鐘
1981年 - 軍備競賽升級,阿富汗、南美及波蘭的衝突。距離子夜4分鐘(撥前3分鐘
1984年 - 列根執政,軍備競賽再升級。距離子夜3分鐘(撥前1分鐘
1988年 - 美蘇簽署協議,消除中程核武,雙方關係改善。距離子夜6分鐘(撥後3分鐘
1990年 - 柏林圍牆倒下,東歐反共運動成功,冷戰近尾聲。距離子夜10分鐘(撥後4分鐘
1991年 - 美蘇簽署START I。距離子夜17分鐘(撥後7分鐘,迄今最遠離子夜的一次
1995年 - 環球軍費開支達冷戰水準、蘇聯遺留核武的處理問題。距離子夜14分鐘(撥前3分鐘
1998年 - 印度及巴基斯坦爭相測試核武、美俄就裁減核武出現問題。距離子夜9分鐘(撥前5分鐘
2002年 - 全球裁減核武進展緩慢、美國宣佈有意退出反彈道飛彈條約、恐怖分子試圖取得核武。距離子夜7分鐘(撥前2分鐘
2007年 - 氣候轉變增加核子應用,或簡接助長使用核武。距離子夜5分鐘(撥前2分鐘
回復 支持 反對

唉~無所為= ="
這全都是大家一起種下的惡果!!!
死就死.....有咩所謂~~(如果係自己[有]的話..天家見!)
我們要做一個負責的人!!!!!
回復 支持 反對

原帖由 光明2005 於 2007-1-18 22:33 發表
唉~無所為= ="
這全都是大家一起種下的惡果!!!
死就死.....有咩所謂~~(如果係自己的話..天家見!)
我們要做一個負責的人!!!!!

小朋友?

初出生的?

他們種下甚麼的惡果?!
回復 支持 反對

這是警告嗎????
已家先知!!!????
太遲了!!
我認為人類早已走向世界末日了
D油用晒會點呢??????肯定未用晒前,各國已打個你死我活..........
全球暖化中,,我認為人類沒有方法stop,頂多比你減慢speed
可能你話我想法太負面,我認
話我唔識野亂講 我認
thx樓主開呢個post比我有得講
回復 支持 反對

原帖由 樂古HiLL哥 於 2007-1-18 22:47 發表
這是警告嗎????
已家先知!!!????
太遲了!!
我認為人類早已走向世界末日了
D油用晒會點呢??????肯定未用晒前,各國已打個你死我活..........
全球暖化中,,我認為人類沒有方法stop,頂多比你減慢speed
可能你 ...

人類的科技能解的,只是需大量人力物力

現在各國爾詐我虞,完全......唉......
回復 支持 反對