打印 上一主題 下一主題
收起左側

經特首候選人答問大會後,大家的感覺

梁家傑根本就是"得把口"..
因為所說根本就不用負責..

而曾蔭權就正正相反..
不能空口說白話..
講得出, 就一定要做得到..
壓力自然比對方大..

這次辯論.. 無論輸贏也好..
我相信曾蔭權仍然可順利做下一任特首..
回復

開始時梁是佔上風的,可惜後來好像語無倫次,而且論點...相當雜亂。
曾被人攻擊時,不能表現大將之風,有點....
回復

回復 #40 呵呵^^(精銳左) 的帖子

蘋果日報給人的感覺就是比較偏向民主派..........
但事實是....
很多香港報章(不計官方報章)的報導都不是中立
只要打開六月四日或六月五日的頭版就可以看到他們的立場
有的就大篇幅報導,有的卻輕描淡寫,甚至完全不談

而在十五年免費教育的政策下,香港的學生質素又是否真的能提高呢?

p.s:有沒有當日詳細的辯論內容- -?
回復

原帖由 格劍大師 於 2007-3-2 16:45 發表
但事實是....
有的就大篇幅報導,有的卻輕描淡寫,甚至 ...

我相信香港大部分報紙也是不中立,而且各方質素在下降,
但因為我只看了蘋果日報,所以只能說蘋果日報
回復

我覺得梁家傑唔夠成熟,睇佢講野就知,串到死,下下釘住曾蔭權,可能佢知輸梗,所以亂up野
回復

我覺得梁家傑係有輝的..但係佢琴晚係個會上狂串曾蔭權..係咪衰左少少呢..
回復

睇完之後
我覺得梁生口才好
但唔係一個好既特首
以上
回復

第一條我會選袋巾梁

第二條我會選放棄....因為也太難選了  我有少少偏向曾生
回復

原帖由 zero仔 於 2007-3-2 17:52 發表
我覺得梁家傑係有輝的..但係佢琴晚係個會上狂串曾蔭權..係咪衰左少少呢..

好過唔敢串
反正第一個吃蟹的人是最勇敢的
你們明白一個能預知結果偏偏要做膠戲的人的感受嗎
原帖由 格劍大師 於 2007-3-2 17:52 發表
但事實是....
有的就大篇幅報導,有的卻輕描淡寫,甚至完全不談

而在十五年免費教育的政策下,香港的學生質素又是否真的能提高呢?

p.s:有沒有當日詳細的辯論內容- -?

蘋果日報既專欄
李怡轉板
陶傑唔寫
張五常又唔寫
古德明又唔寫

我已經無興趣

[ 本帖最後由  於 2007-3-6 17:08 編輯 ]
回復

回復 #49 膠k---影子 的帖子

還有壹週刊嗎._.
回復