查看: 3779|回復: 68
打印 上一主題 下一主題
收起左側

你們對藏人示威有什麼意見?

我就認為示威的人太可惡了,口口聲聲話係和平示威,現在怎麼了,殺人的殺人,燒的燒,搶的搶,最可惡的是連賴人都一起做,還說是佛門中人,我呸!!!!!!!
請各位給給意見。
回復

天滅中共的伏線[[onion_62]]
回復 支持 反對

no!no!學小達達話人地係"和平"示威
西方一部份政府仲叫中國克制!!
嘿嘿 我想知道如果佢國家爆發好似西藏咁暴動(根據新聞片段 班暴民放火,殺人咩都齊)
佢地會點"克制"呢?
最好佢地暴動一次,睇下佢地會唔會"克制"唔出動鎮壓丫!!笨!!!!
回復 支持 反對

遲d個老野可能會將行動update![[bao_01]] [[bao_01]] [[bao_01]]
回復 支持 反對

UPDATE 左啦
d人都去左自首[[onion_73]]
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

55,可能係,如果再up呢?[[onion_15]]
回復 支持 反對

如果再up d騷亂咪馬上停止囉

又多好多條死屍咁解咋嘛;P
回復 支持 反對

你真的知道來龍去脈嗎?
事件一開始是兩星期前的事
當時的僧人做的只是和平示威,但被政府介入拘捕部分僧侶
經一星期的擾攘,最後引發暴動
當中發生了甚麼事沒多少人知道
因為中共都把消息壓下去了(例:有人在youtube發佈了西藏暴動片段,不久中國就封鎖了youtube)
你見到的新聞恐怕多不可信,尤其是中國自己要求國內傳媒高調發放的那些
再說,中國政府面對示威從來就只會用鎮壓
說是藏人自己將和平示威推演到暴動恐怕是沒證據的說法,起碼對比於中共厚厚的「往蹟」
回復 支持 反對

天滅中共!!天滅中共!!!
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 21-3-2008 19:06 發表
你真的知道來龍去脈嗎?
事件一開始是兩星期前的事
當時的僧人做的只是和平示威,但被政府介入拘捕部分僧侶
經一星期的擾攘,最後引發暴動
當中發生了甚麼事沒多少人知道
因為中共都把消息壓下去了(例:有人在youtu ...

唔見得d所謂擁有言論自由既西方國家會好過中共幾多
愚民政策並唔係中國既專利

同埋暫時見唔到有證據證明件事既起因係政府介入和平示威
但d藏民見漢人就打係的而且確既事實
除非話中共收買左d外國遊客叫佢地講大話啦
http://kadfly.blogspot.com/2008/03/more-from-lhasa.html

youtube d片你可以話係中共特登放
但成功越過封鎖進入甘肅省既加拿大電視台既記者話比全世界人聽
d藏民係騎住馬去衝擊政府建築
唔通你又話係中共比完錢特登叫加電放出黎?
唔通段片又係中共特登拍出黎?

我唔認為鎮壓班咁既暴民有咩問題啵
最搞笑既係中共鎮壓,達賴喇嘛就嘈中國有幾衰有幾衰
但當見到d藏民殺漢人呢?就話呢件事實屬不幸

一句講哂中共今次最失敗係封左拉薩,結果比班鬼佬有機可乘猛抽水
重有,就算真係如你所講件事係起自政府介入平示威
d藏民就可以殺人放火嗎?
回復 支持 反對