查看: 23695|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

戰國BASARA BATTLE HEROES GAMEPLAY(圖)(更新至50任)

由於圖片極多的關係 需要等待約5分鐘左右
請大家有耐性一點
如果出現死圖 請右按該圖  按「顯示圖片」就可
而且順便呼籲大家支持小瀑成為本區版主!~
自由合戰在#11
50任務在#18
開GAME之後就是這樣 按START吧(肺話= =)

這個是50任的GAME  有伊達 真田 同埋前田  今次不玩了

這個就是人物傳 我會玩一次給大家看看的=]

這個是自由合戰 可以隨便和CPU對打的=]

這個是和朋友玩的通信=]

今次就玩人物傳 不如玩信長吧=] (打魔獸多了的人- -)

第一次就玩普通吧  難道要玩死我嗎?!~

第一章!~

哇!~字海哦- -

這是情報畫面 LR可以切換人物(玩家和cpu)(即信長和光秀)

這是武器畫面 最多8把 (注意 真田同埋伊達係有10把武器既)

這是防具畫面 最多3個 (注意:真田同伊達係有5個防具既)

這個是衣裝  有人話比我知的-v- 有4套 唔同色既 下面有圖2張

信長:手頭錢多 成m=] 買把野用下啦(按select可以買東西)

今次買4武吧-v-(詳細武器拿得方法可以到專用討論區)

出陣?!~  當然=] (按start 出陣)

信長:劍啊劍啊 染上他們的血吧!~ (這是開始畫面)

信長:敵人啊!~  向前衝!~ (藍色表示□技和△技都不可以打到他)
看看左上角 藍色條係我方戰力 紅色就係敵方 邊個冇哂就邊個輸

(黃色了  即可以用△技打他=])信長:啊 被lock on了?!~(會有一個黃色的v號)

(紅色了  什麼攻撃都可以了  哈哈)  信長:啊 被攻撃?!~(會有一個紅色的v號)

接受我的攻撃吧  哈哈

被圍了?!~(2個黃v)

信長:一招△就可以了(信長的△技是團團轉XD)(白屏?!~囧)

信長:哼 睇你個人唔衰 唔打你

信長:就你啦=](按O可以轉目標)

有新的招數?!~(按r的話右下角指示你去hold 及出□技和△技(這是牽制技))

接招吧!~(敵方死了的話 左上角敵軍戰力會少一點)

足輕:快打啊!~ (一個小隊被滅後  會有援軍)

信長:敵兵 被我解決了 光秀:不是 戰力未完 (武將出來之前會有休息時間(幾秒- -)

因為字數關係  今川出場轉至#9
回復

哇靠~
難得囧人你都會那么有心機做這東東!
我就推你一下吧!!!
話說,你那圖怎做的?!
回復 支持 反對

圖是用cheatmaster中影相功能的
還有不要叫我囧人- -
用心的東東我有弄很多的
回復 支持 反對

支持@@""

d圖好細張.__.'
回復 支持 反對

昆post!!!(你自己都一樣 ==
回復 支持 反對

我都唔知點解會咁細張嫁>[]<
回復 支持 反對

高人指點 邊個咁勁阿[[onion_57]]
回復 支持 反對

咪你lor=v=
回復 支持 反對

今川:殺我d令?!~ 你死硬啦你 (會有登場字眼)(仲有參上,起動等等)

信長:哈!~慟哭スル魂<---日文 (這是信長r△技 可以加攻)

今川:痛..... 信長  接受我的彩虹攻撃吧!~ (打人/被打會加無雙 被打當然多點 下面的藍色已爆了=])

今川: (信長好似好嬲咁...擋先)(按L可以防禦)

信長: (哼...三腳貓功夫)哈!!!!!!!!!!!! (按左/右(十字制)2次可以到敵方背後) 係機會啦(會有chance的字句)

信長:你迫我的.....  哇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (小弟不知道  只是亂按一通 後經高人指點 係r+△+□+O)
注意:如果就死爆既話 係唔會比人打死既  同埋點打都唔會訓低

信長:倒下了吧

信長:仲起到身?!~ 你幾耐打丫 光秀 過去打佢!~(白色表示無敵狀態 點打都冇事)

光秀:打唔到既?!~ 信長  我淆  你打啦
信長:冇膽仔.....  哈!!!!!!!!!!!(敵方戰力變0時 勝利!~)

今川:團團轉團團轉(敵方武將戰死時的畫面)

今川:死左啦(倒地-v-)

信長:完勝了!~(100%戰力 完勝 50%-99% 快勝 1%-49%辛勝 0%敗北)

小作做得幾辛苦 同一場都打左5場- -  有人話太細 我重新整番大佢 好辛苦嫁 大家回個文啦^^

特別鳴謝玩家☆小炫★提供意見 圖片
回復 支持 反對

支持@@
依加大張左
好好
可以幫到新人.__.
回復 支持 反對