打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 幫幫忙!!!!

方法一(唔洗$):GAMEBOOSTER,5得跟住再去SD既FILES既CONFIG,右CLICK佢第2個選擇,係第2行即( <ScreenMode width="1024" height="768" bpp="32" mode="window" />)依渡既32轉成16,window轉成fullscreen,再係game設定d質素至最低.
方法二:如果一唔得姐係你部電腦已經.....買過部比只買配置更化算(長遠黎講)除非你只係玩死sd依d廢game同埋對電腦冇要求,長遠既話就唔好聽d人講只係買display卡.只會白白哂$
回復

換DISPLAY CARD唔一定有用
我果部I7用460超頻玩基地場都會LAG到飛起
但降番頻果時又會冇事
樓主可以睇下自己有冇超到頻
因為有可能影響到個IMAGE
回復

換顯示卡
回復

換1部打機專用既COMPUTER
回復

1) 用game booster

http://www.iobit.com/gamebooster.html

2) 換display card

3) 設置 -> 背景等級(類似?) 拉到最差
回復

換DISPLAY CARD唔一定有用
我果部I7用460超頻玩基地場都會LAG到飛起
但降番頻果時又會冇事
樓主可以睇下自 ...
老尾泉 發表於 10-8-2010 00:00

咩叫超頻
回復

我每次玩某d場就會lag到飛起 eg,工業城,
有咩方法可以解決??
毒男澪 發表於 9-8-2010 18:35

把顯卡中反鋸齒的功能關掉
回復

我之前都試過係咁....
亦都問過GM...我試下COPY低比你睇下幫吾幫到你啦...

親愛的玩家,您好!

謝謝您的來信,遊戲中每張地圖規模大小都會有所影響,另外請閣下確認一下以下幾個問題,這些情況都有可能導致玩家經常進行遊戲時卡機:

a) 玩家網絡狀況出現異常,建議聯繫網絡供應商查詢
b) 電腦負荷過重從而導致卡機和延遲現象
c) 電腦有危險程式運作,建議使用殺毒軟件對電腦進行全面掃描

不過建議你都係換DISPLAY卡比較好~
回復

主要問題出在display卡的身上 如不打算更換display卡 建議可調低原本display的顯示效能(在桌面右click應該就能找到顯示卡的控制台) 若打算更換display卡 建議最少買一張gddr5 1g(256bit)的 這樣的話 即使將效能調到最高亦可以對應於sd 除此之外 火牛當然最好是500w以上 如果本來就是500w以上 就不用換了 留意買display 最好不要買要外接電的 否則月終電費別算到的頭上=.=
回復

dl個game booster 會順少少/
回復